Zoeken

Menu

^ Terug naar boven ^
Menu De Tweesprong, Sport en Recreatiecentrum in de gemeente Kaag en Braassem

Zoeken

Zwemles
Zwemles
Vrij zwemmen
Vrij zwemmen
Overlevingszwemmen voor peuters
Overlevingszwemmen voor peuters
Banenzwemmen
Banenzwemmen
Aquasporten
Aquasporten
Ouder en kindzwemmen
Ouder en kindzwemmen
Vrij zwemmen
Vrij zwemmen
Verjaardagsfeestjes
Verjaardagsfeestjes
Vrij zwemmen
Vrij zwemmen
Buitenbad
Buitenbad
Zwemverenigingen
Zwemverenigingen

Zwemmen

In ons gezellige en overzichtelijke zwembad kunt u terecht voor zwemles, begeleide activiteiten en om gewoon lekker te zwemmen of te recreëren.

Zwemles

De Tweesprong geeft op een eigentijdse manier zwemles voor kinderen. Bij de zwemlessen staan plezier, veiligheid en resultaten centraal. De Tweesprong kent gewone zwemlessen en garantiecursussen voor een zwemcursus van circa 5 maanden. De Tweesprong leidt de kinderen op voor de (nationale) zwemdiploma's van NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid): het Zwem-ABC.De Tweesprong is vanzelfsprekend een door NRZ erkend!

Er zijn genoeg redenen om ook op latere leeftijd nog/weer op zwemles te gaan. De Tweesprong biedt die mogelijkheid. Iedere woensdagochtend is er zwemles en zwemvaardigheid voor volwassenen: angst overwinnen, de zwemvaardigheid aanleren en/of leren verbeteren. Er is een toegesneden aanbod voor iedereen!

Ouder en kindzwemmen

Iedere week kunnen (groot)ouders op dinsdag- en donderdag- en vrijdagochtend met baby’s en peuters zingen, spelen, spetteren en zwemmen in aangenaam warm water van zwembad De Tweesprong. De kinderen leren speels met water omgaan en raken daardoor snel “watervrij”. Later leren de kinderen zich zelfstandig voort te bewegen in het water. Ouder en kindzwemmen is een leuk en ontspannen moment voor u en uw (klein)kind.

Aquasporten

In De Tweesprong kunt u terecht voor de volgende (begeleide) aquasportactiviteiten: Powerswimaquajoggen, aquarobics, aquasportief, aquavaria en fifty fit. Deze activiteiten hebben ieder een eigen karakter, maar altijd staan lekker bewegen (op het eigen niveau) en gezelligheid centraal.

Banenzwemmen

Wilt u lekker en ontspannen bewegen of aan uw conditie werken: dan is banenzwemmen iets voor U.  Overdag en ’s avonds zijn er diverse mogelijkheden om te zwemmen. Op de woensdagen is het water extra verwarmd.

Vrij (recreatief) zwemmen

De Tweesprong is bijzonder geschikt voor vrij zwemmen (recreatief zwemmen).  Het recreatiebad beschikt onder meer over een lange waterglijbaan, een wildwaterkreek, massagestralen en whirlpools. De kleinste zwemmers kunnen terecht in het peuterbad met  diverse (water)speeltjes en een glijbaan. Tijdens recreatieve zwemuren ligt bovendien veel spelmateriaal in het 25-meterbad.

Wie aan de rand van het zwembad wil uitrusten of wie liever toekijkt hoe anderen plezier beleven aan het zwembadbezoek, kan terecht op het zwemmersterras in de zwemzaal of in het sportcafé. Het sportcafé heeft direct zicht heeft op de zwemzaal.

Buitenbad

Met mooi weer is ook het buitenbad open. Zwemmen, spelen op de ligweide, springen op het springkussen, zonnen op het terras……… het is allemaal mogelijk.

Verenigingen

In De Tweesprong is een aantal verenigingen actief. Z&PC Alkemade is een  zwemvereniging die zich richt op recreanten, wedstrijdzwemmen en waterpolo. Albion is een zwemvereniging die zich meer richt op topzwemmers. Let’s Dive is een duikvereniging met activiteiten op de vrijdagavond. Op zaterdag zijn er zwemactiviteiten van GGK/De Waterduikers (gericht op gehandicapten).

Zwembad huren

Voor zwemverenigingen is het “gewoon” om een zwembad te huren. Maar wilt u het zwembad voor een familiefeest, bedrijfsfeest, schoolfeest huren? Dat is allemaal mogelijk. Een zwembad exclusief voor uzelf!

 

De Tweesprong zet je met plezier in beweging!