Maatregelen Coronavirus

Maatregelen Coronavirus

Update: Donderdag 15 oktober 2020

In het Algemeen protocol Sportbedrijf 4.0 vindt u alle nieuwe maatregelen op een rij. We willen alle bezoekers vragen dit protocol voorafgaand aan uw bezoek door te lezen. 

Vanaf vandaag gelden de volgende maatregelen voor het sporten binnen de accommodaties van Sportbedrijf Kaag en Braassem: 

 • Mondkapjes zijn in de publieke toegankelijke binnenruimtes zoals de entree en gangen verplicht in alle accommodaties.
 • U dient ten alle tijden 1.5 meter afstand van elkaar te houden. 
 • De sportkantines blijven gesloten. 
 • In de sportzalen en en het zwembad geldt een maximum van 30 sporters inclusief kinderen. 
 • Kleedkamers en douches van de sportzalen, tennis en squash zijn gesloten. Enkel het bewegingsonderwijs van de bassischolen is hier een uitzondering op. 
 • Volwassenen mogen geen wedstrijden spelen. 
 • Volwassenen mogen trainen in teams van maximaal 4 personen mits 1.5 afstand behouden wordt. 
 • Jeugd t/m 17 jaar mag in teamverband sporten en wedstrijden spelen tegen andere teams van dezelfde vereniging of club. 
 • Tennis is mogelijk mits voldaan aan de maatregelen te vinden in het protocol. 
 • Squash is beperkt mogelijk mits voldaan aan de maatregelen te vinden in het protocol. 
 • Voor de zwembadactiviteiten geldt een aangepaste route waardoor iedereen de badkleding thuis al aan dient te trekken. 
 • De zwemlessen kunnen gewoon doorgaan. 
 • Voor alle andere zwembadactiviteiten geldt een maximum aantal deelnemers. 
 • Iedereen (ook kinderen) dienen zich per persoon aan te melden voor de zwembadactiviteiten. 

Het aanmelden voor de zwembadactiviteiten kan via de onderstaande knop: 

Reserveer nu

Ondanks deze maatregelen zijn we positief dat we nog kunnen blijven sporten. Samen zullen we een weg moeten vinden om iedereen de mogelijkheid te geven te bewegen. We hopen jullie snel te zien in onze accommodaties. 

 

Update: Woensdag 14 oktober 2020

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er gisteravond strengere maatregelen aangekondigd. We zijn blij dat we open mogen blijven en sporten nog mogelijk lijkt te zijn!

De maatregelen treffen Sportbedrijf Kaag en Braassem echter wel. De kleedkamers zullen in alle locaties van Sportbedrijf Kaag en Braasem (De Tweesprong, het Spant, de Meerkant en Kaskade) gesloten zijn vanaf donderdag 15 oktober 2020. Daarnaast is vanaf morgen het dragen van een (niet-medisch) mondkapje in de publiek toegankelijke binnenruimtes zoals de entree en gangen verplicht in al onze accommodaties.

Verder zijn er nog veel onduidelijkheden en wachten wij op antwoorden vanuit de bonden en brancheorganisaties. Wij adviseren alle bezoekers om de eigen bond in de gaten te houden.

Verdere berichtgeving zal volgen.

 

Update: Dinsdag 3 oktober 2020

Ook in alle locaties van Sportbedrijf Kaag en Braassem adviseren wij aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in de publieke toegankelijke binnenruimtes zoals in de entree, gangen en kleedkamers. Eenmaal in de zwemzaal, sporthal of tennishal is het mondkapje niet meer nodig. Het betreft geen verplichting, maar is wel een dringend advies.

 

Update: Dinsdag 29 september 2020

Maandag 28 september heeft het kabinet een persconferentie gegeven over de oplopende Coronacijfers. Gelukkig heeft het kabinet besloten dat we mogen blijven sporten!

De zwembadactiviteiten blijven vooralsnog allemaal doorgaan. Ook blijven alle accommodaties van het Sportbedrijf open voor verenigingen en huurders.

Helaas zullen per direct de sportkantines in onze accommodaties gesloten zijn t/m maandag 19 oktober.
 

Houd onze social media en website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

 


Update: Woensdag 1 juli 2020 

Vanaf vandaag mogen ook de tennisbanen en zalen weer gebruikt worden.
Telefonisch of per email kunnen wij u uitleggen wat er voor u is veranderd met betrekking tot de Coronamaatregelen.

Voor alle bezoekers en gebruikers van Sportbedrijf Kaag en Braassem gelden in verband met Corona aangepaste regels betreft veiligheid, hygiëne en routing.

Update: Vrijdag 26 juni 2020

Reserveer nu

Vanaf 30 juni 2020 kan ook het ouder-en kindzwemmen weer starten voor zindelijke kinderen vanaf 2.5 jaar. Het banenzwemmen en de aquasporten zijn gestart vanaf 2 juni 2020 en de zwemlessen zijn al gestart vanaf 25 mei 2020. Alles vindt in een andere vorm plaats op dit moment. U dient zich vooraf aan te melden voor een tijdsslot. De ouder- en kindlessen vinden plaats op dinsdag en vrijdag van 09:30 tot 10:00 uur. Het is een aangepaste les van 30 minuten. Kinderen dienen 2.5 jaar en zindelijk te zijn. Er is per les plaats voor acht kinderen met een papa, mama, opa of oma. Kinderwagens mogen helaas niet mee naar binnen. Tijdslots voor het banenzwemmen zijn overdag 45 minuten. In de avond is dit 30 minuten per tijdsslot. Per tijdslot is er voor het banenzwemmen plaats voor acht zwemmers. Het banenzwemmen is mogelijk op maandag t/m vrijdag en zondag. Voor de aquasporten is er plaats voor vijftien deelnemers per les. De aquasporten vinden plaatst op maandag t/m donderdag en hebben een reguliere duur van 45 minuten. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te bieden om te zwemmen, vragen we u maximaal één aansluitend tijdslot per dag te reserveren. Klik op de blauwe knop ‘reserveer nu’ om u aan te melden.

Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, is het ouder- en kindzwemmen niet mogelijk. Ons bad voldoet helaas niet aan de eisen die vanuit de branche worden gesteld voor deze doelgroep. De zalen en tennisbanen van Sportbedrijf Kaag en Braassem zijn tot 1 juli 2020 gesloten.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e). Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:45 uur en van 14:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar via 071 331 32 22. Verder zijn wij  (beperkt) bereikbaar per mail via info@sportbedrijfkaagenbraassem.nl. Gezien de vreemde omstandigheden kan het zijn dat u later een reactie op uw mail krijgt, dan dat u van ons gewend bent.

Update: vrijdag 22 mei 2020

Vanaf aanstaande maandag 25 mei 2020 zullen alle zwemlessen in de Tweesprong weer van start gaan.

De afgelopen dagen hebben de ouder(s)/verzorger(s) van alle zwemleskinderen bericht gehad over het herstarten van de zwemlessen. Hierin zijn zij geïnformeerd over de route door het pand en de extra maatregelen die noodzakelijk zijn om de Corona voorschriften na te leven. De zwemonderwijzers leggen dit extra uit in een filmpje op onze social media kanalen.

De belangrijkste punten zijn:

 • De tijden van de zwemles kunnen iets verschoven zijn ivm de Corona maatregelen.
 • Per zwemleskind is één ouder toegestaan in het pand.
 • Broertjes en zusjes mogen helaas niet mee het pand in.
 • Bij binnenkomst dienen ouder(s)/verzorger(s) en hun kind de handen te desinfecteren.
 • De ouder(s)/ verzorger(s) worden bij aanmelding gevraagd om een gezondheidscheck te beantwoorden.
 • De kinderen dienen hun zwemkleding vooraf onder hun reguliere kleding aangetrokken te hebben.
 • De route door het pand is eenrichtingsverkeer.
 • Ouder(s)/verzorger(s) kunnen in de tennishal of op het buitenterras op 1,5 meter afstand van elkaar wachten tijdens de les.
 • De grote kleedruimten zijn tot nadere orde gesloten. Enkel de wisselcabines mogen gebruikt worden na afloop van de les.

De bovenstaande maatregelen zijn genomen met zicht op de veiligheid van bezoekers en medewerkers.

We kijken ernaar uit om maandag weer te starten!

Het banenzwemmen en andere groepslessen moeten helaas nog even wachten. Hierover volgt volgende week meer informatie.

Volgens de huidige richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid, zullen de zalen en tennisbanen van Sportbedrijf Kaag en Braassem helaas nog tot 1 september 2020 gesloten zijn.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e). Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar via 071 331 32 22. Verder zijn wij  (beperkt) bereikbaar per mail via info@sportbedrijfkaagenbraassem.nl. Gezien de vreemde omstandigheden kan het zijn dat u later een reactie op uw mail krijgt, dan dat u van ons gewend bent.

Update: vrijdag 15 mei 2020

Het is een paar dagen stil geweest maar wij zitten uiteraard niet stil.

Het kost de zwembaden veel tijd om zorg te dragen voor een veilige en verantwoorde openstelling voor de medewerkers en bezoekers. Ook afstemming met de autoriteiten is daarbij van belang.

Een accommodatie waar tientallen, zoniet honderden bezoekers per dag, van jong tot oud, verblijven kent vele wisselmomenten.
Om deze bezoekersstromen in en rond de bassins te organiseren in een 1,5 meter routing is een forse uitdaging maar het gaat ons zeker lukken!

We zijn er bijna klaar voor, we vragen nog heel even geduld. Op heel korte termijn communiceren we naar al onze bezoekers hoe veilig ‘zwemmen in Coronatijd’ er in de Tweesprong in de eerste fase uitziet!

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e). Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur telefonisch bereikbaar via 071 331 32 22. Verder zijn wij  (beperkt) bereikbaar per mail via info@sportbedrijfkaagenbraassem.nl. Gezien de vreemde omstandigheden kan het zijn dat u later een reactie op uw mail krijgt, dan dat u van ons gewend bent.

Update: donderdag 7 mei 2020

Het zwembad blijft nog tot nader orde gesloten. Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei 2020 werd een stappenplan beschreven over de versoepelingen van de Corona maatregelen. Één van deze versoepelingen is de richtlijn dat zwembaden vanaf 11 mei 2020 weer open zouden mogen. Echter zijn we op dit moment nog druk bezig met het afronden van de plannen om u veilig te kunnen laten zwemmen en onze medewerkers te beschermen. Daarom is het zwembad tot nader orde nog gesloten. Op dit moment is het nog niet mogelijk een openingsdatum te communiceren. Houdt daarom de website en social media kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Verder is besloten dat overige binnensporten in de zalen nog niet toegestaan zijn tot 1 september 2020. De zalen van de locaties van Sportbedrijf Kaag en Braassem zijn daarom nog gesloten tot 1 september 2020.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e). Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur telefonisch bereikbaar via 071 331 32 22. Verder zijn wij  (beperkt) bereikbaar per mail via info@sportbedrijfkaagenbraassem.nl. Gezien de vreemde omstandigheden kan het zijn dat u later een reactie op uw mail krijgt, dan dat u van ons gewend bent.

Update: woensdag 22 april 2020

ALLE LOCATIES SPORTBEDRIJF KAAG EN BRAASSEM GESLOTEN VAN MAANDAG 16 MAART T/M DINSDAG 19 MEI 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 21 april 2020 blijven de locaties van Sportbedrijf Kaag en Braassem gesloten tot en met dinsdag 19 mei 2020. Dit betekend dat de sportactiviteiten en zwemactiviteiten (inclusief zwemlessen) in de accommodaties van Sportbedrijf Kaag en Braassem tot en met 19 mei 2020 nog niet doorgaan.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen kunt u hieronder kijken bij de update van 18 maart 2020. De antwoorden in deze update zijn tot op heden onveranderd. Verdere berichtgeving zal volgen. Houd onze website, Facebook– en Instagram pagina in de gaten voor actuele berichtgeving.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e). Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur telefonisch bereikbaar via 071 331 32 22. Verder zijn wij  (beperkt) bereikbaar per mail via info@sportbedrijfkaagenbraassem.nl. Gezien de vreemde omstandigheden kan het zijn dat u later een reactie op uw mail krijgt, dan dat u van ons gewend bent.

 

Update: woensdag 1 april 2020

ALLE LOCATIES SPORTBEDRIJF KAAG EN BRAASSEM GESLOTEN VAN MAANDAG 16 MAART T/M DINSDAG 28 APRIL 2020

Naar aanleiding van de verlengde maatregelen omtrent het Coronavirus zullen alle locaties (de Tweesprong, het Spant, de Meerkant en Kaskade) van Sportbedrijf Kaag en Braassem gesloten blijven tot en met dinsdag 28 april 2020. Deze verlenging van de al bestaande maatregelen kondigden het kabinet afgelopen maandagavond aan in een persconferentie. De verlenging van de maatregelen is noodzakelijk om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Verdere berichtgeving zal volgen. Houd onze website, Facebook– en Instagram pagina in de gaten voor de actuele berichtgeving.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e).

 

Update: woensdag 18 maart 2020

Nu alle accommodaties van Sportbedrijf Kaag en Braassem gesloten zijn, begrijpen we dat er veel vragen zijn. Hieronder proberen we zoveel mogelijk vragen voor u te beantwoorden:

 

In hoeverre is Sportbedrijf Kaag en Braassem bereikbaar?

Wij zijn (vooralsnog t/m 6 april 2020) enkel (beperkt) bereikbaar per mail via info@sportbedrijfkaagenbraassem.nl. Gezien de extreme omstandigheden kan het zijn dat u later een reactie op uw mail krijgt, dan dat u van ons gewend bent. Telefonisch zijn wij op dit moment niet bereikbaar. Wij houden u via onze website en Facebook- en Instagrampagina zoveel mogelijk op de hoogte.

 

Tot wanneer zijn de accommodaties gesloten?

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet besloten om de scholen, kinderopvang, horecagelegenheden en sportclubs in Nederland te sluiten. De maatregelen gelden t/m 19 mei. Ook de accommodaties van het Sportbedrijf zullen vooralsnog tot deze datum gesloten zijn. Wij zullen de komende periode de adviezen van de Rijksoverheid en het RIVM blijven volgen en hierop anticiperen.

 

Mijn kind volgt zwemles bij zwembad De Tweesprong en beschikt over een (nog geldig) zwemlesabonnement. Kan ik dit abonnement nog gebruiken zodra het zwembad weer open gaat?

De zwemlesabonnementen die op maandag 16 maart 2020 nog geldig waren, worden op het moment dat het zwembad weer open gaat door ons verlengd met de (op dat moment nog) resterende geldigheidsduur. Dit betekent dat de gemiste zwemlessen op de leskaart worden gecompenseerd. Zo heeft u geen financieel nadeel van gemiste zwemlessen. Zodra de zwemlessen weer worden hervat zullen wij ouders/verzorgers hierover informeren. Ook de abonnementen van de kinderen die zich hebben afgemeld op vrijdag 13 of zaterdag 14 maart worden verlengd.

 

Mijn kind volgt een garantiezwemles voor het A of C diploma. Wat gaat er gebeuren?

De garantie tot het behalen van het diploma wordt behouden. Zodra het zwembad weer geopend is, wordt de lesplanning herzien.

 

Mijn kind heeft een proefzwembrief voor het A- of B diploma gekregen voor zaterdag 21 maart. Wat wordt hiermee gedaan?

Het proef- en afzwemschema wordt herzien vanaf het moment dat de accommodaties weer worden geopend.

 

Wat gebeurt er met mijn abonnement (badenkaart / ouder- en kindpas / aquasportpas)?

Alle abonnementen die op maandag 16 maart 2020 nog geldig waren, worden op het moment dat het zwembad weer open gaat door ons verlengd met de (op dat moment nog) resterende geldigheidsduur.

 

Ik heb een tennis- of squashcontract of ik huur (namens mijn verenging) op één of meerdere vaste momenten in de week het zwembad of een zaal van het Sportbedrijf. Wat wordt hiermee gedaan?

De wijze waarop wij willen omgaan met reserveringen en/of annuleringen in deze bijzondere situatie gaan wij mede af op datgene wat ons wordt ingegeven door onze branchevereniging. Die heeft aangegeven het nog te vroeg te vinden om nu compensatieregelingen af te spreken. Voor ons is dit ook een situatie van overmacht. Het kan daarom voorkomen dat wij niet kunnen annuleren en u ondanks de sluiting toch de huur in rekening brengen. De volgende brief is naar alle vaste huurders verzonden: Brief huurder – vereniging Coronavirus 24 maart 2020

Ik heb een losse tennisbaan, squashbaan of zaal gehuurd. Wat gaat hiermee gebeuren?

Op het moment dat de accommodaties weer open gaan, kunt u contact opnemen om de reservering te annuleren of verplaatsen.

 

Update: zondag 15 maart 2020

ALLE LOCATIES SPORTBEDRIJF KAAG EN BRAASSEM GESLOTEN VAN MAANDAG 16 MAART T/M MAANDAG 6 APRIL 2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag besloten om alsnog de scholen, kinderopvang, horecagelegenheden en sportclubs in Nederland te sluiten. De maatregelen gelden tot en met 6 april. Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (Onderwijs) kondigden de extra maatregelen zondagmiddag op een persconferentie aan.

Deze maatregelen treffen ook Sportbedrijf Kaag en Braassem. De activiteiten in alle locaties van het Sportbedrijf (de Tweesprong, het Spant, de Meerkant en Kaskade) zullen van maandag 16 maart t/m maandag 6 april 2020 vervallen. De locaties zullen dus sluiten.

Verdere berichtgeving zal volgen. Houd onze website, Facebook– en Instagram pagina in de gaten voor de actuele berichtgeving.

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze receptionist(e).

Gerelateerde berichten

Nieuwe zwembadprogrammering

Nieuwe zwembadprogrammering

Vanaf 31 augustus start het nieuwe zwembadseizoen. Daarbij gaat de nieuwe programmering van start! We starten ook weer met de aquasporten en ouder- en kindlessen!Let op: Tijden kunnen gewijzigd zijn. Ook geldt er een maximaal aantal deelnemers voor de lessen. Vooraf...

Zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020

Joepie, het is zomervakantie (zaterdag 18 juli t/m zondag 30 augustus) en we mogen weer gaan vrijzwemmen! Wel dient er geserveerd te worden en gaat het wat anders dan normaal. Bekijk hier alle informatie over de zomervakantie!Mocht u tijdens een tijdsblok halverwege...

We missen jullie!

We missen jullie!

De zwemonderwijzers van Sportbedrijf Kaag en Braassem missen alle zwemleskinderen enorm. Daarom een berichtje aan alle zwemleskinderen!Hopelijk kunnen we elkaar weer snel veilig en gezond terug zien! ​ [video width="1280" height="720"...