Wintergames / Summergames

Tijdens de Wintergames en Summergames organiseren de sportcoaches in samenwerking met Jeugdwerk Kaag en Braassem (De Driemaster) een uitdagend programma voor jeugd van 13 tot en met 17 jaar. De Wintergames en Summergames worden mede mogelijk gemaakt door Summergames 2021. De Summer Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen.

Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gestresst te voelen en krijgen jongeren vooral te horen wat er nu allemaal niet meer kan of mag.

Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven.

De Wintergames en Summergames zijn een initiatief van Cruyf Foundation, Krajicek Foundation en Sociaal Werk Nederland, gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nationale Postcode Loterij.

 

Terugblik!

Hieronder vindt u een terugblik op eerdere edities van de Wintergames en Summergames:

Wintergames winter 2021

In de winter 2021 heeft de allereerste Wintergames plaatsgevonden. Het programma bestond uit Bootcamp, Pleinsporten en Lasergamen. 

Summergames lente/ zomer 2021

Van mei t/m juli 2021 heeft de eerste Summergames plaatsgevonden. In 6 weken hebben jongeren tussen 13 en 17 jaar kennisgemaakt met een zaalvoetbal competitie. Diverse vriendenteams hebben het tegen elkaar opgenomen. Ter afsluiting hebben de jongeren met elkaar gegeten. Daarnaast hebben de jongeren disco gezwommen. 

Summergames herfst 2021

In de herfstvakantie zal de tweede Summergames plaatsvinden! op de planning staan lasergamen en bubblevoetbal. Houd de agenda in de gaten!