Sportaanbod jeugd

 

Volgens de beweegrichtlijnen moet jeugd t/m 18 jaar een uur per dag matig intensief bewegen. Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren! Denk bijvoorbeeld aan sporten bij een sportvereniging, buitenspelen, gymlessen en nog veel meer. Sporten en bewegen hebben meerdere voordelen. Zo ontwikkel je motorische vaardigheden en levert samen bewegen sociale vaardigheden op. Wij als Sportbedrijf Kaag en Braassem vinden dit heel belangrijk! We willen doormiddel een breed toegankelijk sportaanbod de jeugd vroeg breed motorisch trainen en meer plezier in sporten en bewegen meebrengen. Zo zal deze generatie langer veilig en met plezier kunnen blijven sporten en bewegen als zij ouder worden. Jong geleerd is oud gedaan!

Hieronder ziet u een overzicht van het sportaanbod dat de sportcoaches ondersteunen of faciliteren.

 

  • Multi-Sport (naschools): Na schooltijd zijn er op diverse schoolpleinen, sportverenigingen, in de wijk of in gymzalen sportactiviteiten gepland voor de kinderen uit de gemeente Kaag en Braassem.

 

  • Sport-mix: Is uw kind tussen de 6 en 8 jaar en weet hij of zij nog niet welke sport hij of zij zou willen beoefenen. Neem dan deel aan de sport-mix en maak kennis met verschillende sporten in een reeks van 8 weken.

 

  • Wintergames / Summergames: Tijdens de Winter- en Summer games organiseren de sportcoaches samen het Jeugdwerk Kaag en Braassem een uitdagend programma voor jeugd van 13 t/m 17 jaar.

 

  • Vakantie activiteiten: Tijdens elke schoolvakantie wordt er een sportief programma voor kinderen en/ of jeugd samengesteld in de wijk, de publieke ruimte, op een sportvereniging, bij een andere sportaanbieder of bij de scholen