Zwemlessen

Ontdek zwemlessen in De Tweesprong

In De Tweesprong leren kinderen op een eigentijdse, speelse en kindvriendelijke manier zwemmen. Er is veel individuele aandacht voor de kinderen, waardoor kinderen leren zwemmen op hun eigen tempo. Plezier en leren gaan hand in hand op weg naar zwemveiligheid!

Zwemmen met Pingy

Bij de zwemlessen staan Pingy en zijn watervriendjes centraal. Bij de eerste zwemles krijgt je kind een stickerboekje. Gedurende het zwemlestraject kunnen er stickers van Pingy verdiend worden. Je kind krijgt een sticker als hij/zij een tussendoel heeft afgerond, bij feestdagen of verjaardag. Klik hier voor de tussendoelen totdat het A diploma behaald is.

Inschrijven voor zwemles in De Tweesprong

Schrijf je kind op tijd in! Inschrijven kan al vanaf 3 jaar, starten met zwemles kan vanaf 4 jaar.

Je kunt je kind inschrijven voor:

Inschrijven voor reguliere zwemles kan via de webshop. Voor Garantiecursus A kan je het inschrijfformulier invullen, inschrijven voor garantiecursus B en C kan bij de receptie.
Lukt het inschrijven niet online? Kom dan naar de receptie.

Zwemmen met het Easy Swim zwempakje

Kinderen leren zwemmen door middel van het Easy Swim Pro zwempakje. Dit zwempakje is ontwikkeld om perfecte ondersteuning te bieden tijdens het leren zwemmen. Het zwempakje is te koop bij de receptie van De Tweesprong. Koop je het pakje ergens anders? Let op dat je het model Easy Swim Pro koopt. Het model Easy Swim Fun is niet voldoende.

 

Tussentijds instromen

Kinderen kunnen ook tijdens het zwemlestraject instromen in De Tweesprong als hij/zij al elders zwemleservaring heeft opgedaan. Je kind wordt uitgenodigd om te komen voorzwemmen, zodat wij het niveau kunnen bepalen. Tussentijds instromen kan ook als je kind in De Tweesprong recent heeft deelgenomen aan het ouder- en kindzwemmen. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met: zwemles@sportbedrijfkaagenbraassem.nl 

 

Kijklessen

Een aantal keer per jaar is het kijkles! Tijdens de kijkles mogen vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s de zwemzaal in om te kijken. Bekijk hier wanneer het kijkles is.

 

Extra oefenen voor de zwemles

Naast de reguliere zwemles nog extra oefenen voor de zwemles? Geef je kind dan op voor een extra themales op donderdag of kom op zondag gratis oefenen tijdens het oefenuurtje. 

 

Proef- en afzwemmen

Voldoet je kind aan alle onderdelen voor het zwemdiploma? Dan mag hij/zij proefzwemmen (zonder bezoekers in de zwemzaal). Wanneer je kind alle onderdelen voldoende heeft afgerond bij het proefzwemmen, mag hij/zij afzwemmen. Bij het afzwemmen zijn bezoekers van harte welkom om er een feest van te maken! Let op: je kind moet zowel bij het proefzwemmen als het afzwemmen aanwezig zijn om het zwemdiploma te behalen. Voor het C diploma is er geen proefzwemmen.
Bekijk hier de data voor het proef- en afzwemmen en de kledingeisen.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt: zwemmen is voor iedereen!

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten, ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur biedt deze kinderen de kans om toch aan sport deel te kunnen nemen. In Kaag en Braassem is het ook mogelijk om gratis het zwemdiploma A te halen in De Tweesprong. Lees verder

 

Het Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en zwemdiploma’s uitgeven. Dit is niet wettelijk vastgelegd. De Tweesprong heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Wij worden ieder jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. Je weet zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma bij ons voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria.

Haal het Zwem-ABC in zwembad De Tweesprong

Zorg en Zekerheid - Kinderen zwemmen (gratis en) met korting

Het leukste feestje vier je bij Sportbedrijf Kaag en Braassem!

Huur Zwembad De Tweesprong af voor alleen jouw gasten, geef een zeemeermin- of snorkelfeestje of huur een van de sporthallen voor een té gek gymfeestje. Klik hier voor alle mogelijkheden.