Ouder- en kindzwemmen

Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt ook voor zwemmen. Je kunt bij De Tweesprong op dinsdag, woensdag en vrijdag terecht voor diverse ouder- en kindlessen.

Door al op jonge leeftijd met je kind te zwemmen, raakt je kind op een speelse manier vertrouwd met water. Het is vooral een gezellige activiteit voor ouders en kinderen samen en je kind heeft er ook profijt van wanneer hij/zij met de zwemlessen start.

Het baby- en peuterbad heeft heerlijk warm water. De lessen van het ouder- en kind zwemmen duren 30 minuten.

Benieuwd naar onze actuele openingstijden? Klik hier.

Tijden babyzwemmen, peuterzwemmen en peutersurvival

Dinsdag, woensdag en vrijdag

09.00 tot 09.30 uur – Babyzwemmen (12 weken tot 1 jaar)

09.30 tot 10.00 uur – Peutersurvival (2,5 jaar tot 4 jaar)

10.00 tot 10.30 uur – Peuterzwemmen (1 jaar tot 2,5 jaar)

Onderwaterfotograaf aanwezig tijdens de lessen op 28, 29 en 31 mei

Babyzwemmen

We beginnen om 09.00 uur met babyzwemmen (12 weken tot 1 jaar). Tijdens de lessen bewegen we speels door het water, doen we spelletjes en zingen we liedjes. Kinderen leren door herhaling, daarom is de opbouw steeds ongeveer gelijk, zodat de kleintjes wennen aan het water.

Peuterzwemmen

Ouders met een dreumes of peuter zijn om 10.00 uur van harte welkom bij het peuterzwemmen (1 jaar tot 2,5 jaar).

Tijdens deze les zingen we liedjes en doen we allerlei leuke waterspelletjes. Kinderen raken op een speelse manier gewend aan het water. Ze gaan de liedjes en oefeningen uiteindelijk herkennen en ontdekken wat er van ze verwacht wordt.

Peutersurvival

Voor ouders met kinderen van 2,5 tot 4 jaar geven wij op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 10.00 uur peutersurvival. Deze zwemlessen zijn erop gericht om je kind te leren zichzelf te redden als hij/zij in het water terecht komt. Een super leuke, maar ook zeer nuttige les! Kinderen leren zich op hun rug te draaien, te blijven drijven en zelf naar de kant te komen. We oefenen eerst met een Easy Swim zwempakje en we gaan langzamerhand steeds een stapje verder, waardoor de zelfredzaamheid van je kind telkens wat groter wordt.

Kinderen leren tijdens peutersurvival geen zwemslagen zoals schoolslag. Toch is het ook een goede voorbereiding op de latere zwemlessen. Kinderen zijn al gewend aan het zwembad en leren al luisteren naar de zwemonderwijzer. Dit maakt de stap naar de zwemles een stuk makkelijker.

Gratis proefles

Wilt u het ouder- en kindzwemmen een keer gratis proberen? Stuur dan het geboortekaartje van uw kind op of geef dit af bij de receptie van De Tweesprong. U ontvangt dan binnen 2 weken per post een vrijkaart voor het ouder- en kindzwemmen!

 

Volwassenenfonds

Geen geld voor een sport of culturele hobby? Haak aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het volwassenenfonds betaalt de contributie en de deelnemer kan meedoen met een activiteit naar keuze. Wij bieden de volgende activiteiten aan:
– banenzwemmen ( heel jaar mogelijk, 1 x per week)
– ouder- en kindzwemmen (hele jaar mogelijk, exclusief de vakantieweken, maximaal 1 keer per week)
Meer informatie? Gemeente Kaag en Braassem – Volwassenenfonds en ontdek of je in aanmerking komt.