Ouder- en kindzwemmen

Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt ook voor zwemmen. U kunt bij De Tweesprong op dinsdag, woensdag en vrijdag terecht voor diverse ouder- en kindlessen.

Door al op jonge leeftijd met uw kind te zwemmen, raakt uw kind op een speelse manier vertrouwd met water. Het is vooral een gezellige activiteit voor ouders en kinderen samen en uw kind heeft er ook profijt van wanneer hij/zij met de zwemlessen start.

Het baby- en peuterbad heeft heerlijk warm water. De lessen van het ouder- en kind zwemmen duren 30 minuten.

Benieuwd naar onze openingstijden? Klik hier.

Vrijdag 22 september komt het ouder & kindzwemmen te vervallen.

Tijden babyzwemmen, peuterzwemmen en peutersurvival

Dinsdag, woensdag en vrijdag

09.15 tot 09.45 uur – Babyzwemmen (12 weken tot 1 jaar)

09.45 tot 10.15 uur – Peutersurvival (2,5 jaar tot 4 jaar)

10.15 tot 10.45 uur – Peuterzwemmen (1 jaar tot 2,5 jaar)

* In overleg met de instructrice mag uw zoon/dochter doorstromen naar een volgende lesgroep.

Babyzwemmen

We beginnen om 09.15 uur met babyzwemmen (12 weken tot 1 jaar). Tijdens de lessen bewegen we speels door het water, doen we spelletjes en zingen we liedjes. Kinderen leren door herhaling, daarom is de opbouw steeds ongeveer gelijk, zodat de kleintjes wennen aan het water.

Peuterzwemmen

Ouders met een dreumes of peuter zijn om 10.15 uur van harte welkom bij het peuterzwemmen (1 jaar tot 2,5 jaar).

Tijdens deze les zingen we liedjes en doen we allerlei leuke waterspelletjes. Kinderen raken op een speelse manier gewend aan het water. Ze gaan de liedjes en oefeningen uiteindelijk herkennen en ontdekken wat er van ze verwacht wordt.

Peutersurvival

Voor ouders met kinderen van 2,5 tot 4 jaar is van er 09.45 tot 10.15 uur peutersurvival. Deze zwemlessen zijn erop gericht om uw kind te leren zichzelf te redden als het in het water terecht komt. Kinderen leren zich op hun rug te draaien, te blijven drijven en zelf naar de kant te komen. We oefenen eerst met een Easy Swim zwempakje en we gaan langzamerhand steeds een stapje verder, waardoor de zelfredzaamheid van uw kind telkens wat groter wordt.

Kinderen leren tijdens peutersurvival geen zwemslagen zoals schoolslag. Toch is het ook een goede voorbereiding op de latere zwemlessen. Kinderen zijn al gewend aan het zwembad en leren al luisteren naar de zwemonderwijzer. Dit maakt de stap naar de zwemles een stuk makkelijker.

Gratis proefles

Wilt u het ouder- en kindzwemmen een keer gratis proberen? Stuur dan het geboortekaartje van uw kind op of geef dit af bij de receptie van De Tweesprong. U ontvangt dan binnen 2 weken per post een vrijkaart voor het ouder- en kindzwemmen!

Geen geld voor sport? Het Volwassenfonds Sport & Cultuur helpt! 

Het Volwassenfonds betaalt voor jou het ouder- en kindzwemmen (1 keer per week, exclusief de vakantieweken).

Meer weten? Ga naar Gemeente Kaag en Braassem – Volwassenenfonds