Reguliere Zwemles

Reguliere zwemles

Uw zoon/dochter kan in De Tweesprong met zwemlessen starten als hij/zij 4 jaar is. Het aanmelden voor de zwemles kan vanaf 3 jaar.

 

Intensieve lessen van 45 minuten

De kinderen krijgen 1x per week les en de zwemlessen duren 45 minuten. Gemiddeld staan voor het halen van het A-diploma 65 lessen. Voor het B-diploma staan gemiddeld 15 lessen en voor C nog eens 15 lessen.

Door onze lesaanpak kan de beschikbare lestijd intensief gebruikt worden. Bij de zwemles wordt de lesgroep regelmatig gesplitst in 2 groepjes. Hierdoor is het mogelijk om maximaal individuele leerhulp te bieden met behoud van een hoge lesintensiteit.

Eén deel van de lesgroep krijgt veel en intensieve begeleiding van de zwemonderwijzer. Hierbij worden nieuwe vaardigheden aangeleerd onder direct toezicht van de zwemonderwijzer (controle en aanwijzingen). Ondertussen werkt het andere deel van de groep zelfstandig met gebruik van stuurkaarten met pictogrammen. Hierbij worden eerder aangeleerde vaardigheden geoefend met ‘toezicht op afstand’. De lesintensiteit blijft hierdoor hoog en de kinderen raken extra gemotiveerd en betrokken, omdat ze zelfstandig aan het werk mogen. De ruimte wordt opgedeeld in relatief kleine vlakken, waardoor de zwemonderwijzer de hele groep altijd scherp in de gaten blijft houden.

Reguliere zwemles bij Sportbedrijf Kaag en Braassem in zwembad De Tweesprong

 

Kleine lesgroepen

Door te werken met kleine lesgroepen kan de zwemonderwijzer meer (individuele) aandacht aan alle kinderen geven. Maar er is nog een voordeel. Een kind voelt zich in een kleine groep en een rustige omgeving vaak meer op zijn gemak.

De Tweesprong hanteert daarom bij de reguliere zwemlessen lesgroepen van meestal 8 leskinderen (maximaal 9). Het aantal groepen dat gelijktijdig les krijgt, is maximaal 4 lesgroepen.

Schrijf uw kind in voor reguliere zwemles

Zorg en Zekerheid - Kinderen zwemmen (gratis en) met korting

Een tegemoetkoming in de kosten van Zorg en Zekerheid!

Bent u voor uw ziektekosten met een GeZZinspakket (AV-GeZZin) of AV-Totaal verzekerd bij Zorg en Zekerheid? Dan kunt u maximaal € 50,- per kind van de kosten voor zwemlessen van Zorg en Zekerheid vergoed krijgen.