Zwemmen met dementie

Zwemmen met dementie

Zwemmen is leuk, ontspannend en heeft een positieve uitwerking op het geheugen. Dat maakt zwemmen een goede activiteit voor mensen met dementie. Het stopt de dementie helaas niet, maar voldoende beweging lijkt het verloop van de aandoening wel te vertragen.

Wanneer dementie de motoriek aantast, worden sporten steeds lastiger te beoefenen. Juist ook voor mensen die minder mobiel zijn is zwemmen een ideale activiteit. De gewichtsloosheid van het water zorgt ervoor dat deze vorm van beweging in veel gevallen wél mogelijk is.

En behalve gezond is het natuurlijk ook erg gezellig om samen met anderen te zwemmen. Daarbij leren mantelzorgers andere begeleiders kennen en kunt u uw ervaringen delen.

 

Voor wie

Zwemmen voor mensen met (vermoeden van) dementie en een begeleider. Tijdens het zwemmen zijn extra vrijwilligers aanwezig en een deskundige zweminstructeur. Samen wordt gekeken welke activiteiten het beste aansluiten. Is er geen begeleiding die mee kan komen of heeft u problemen met het vervoer? Dan zorgt Tom in de Buurt voor een oplossing. Neem contact op via: 088 900 4567 of mail naar team.kaagenbraassem@tomindebuurt.nl

 

Tarief en tijden

Het zwemmen met dementie vindt elke 1e vrijdag van de maand plaats.

De kosten zijn € 11,20 per keer. Dit is inclusief toegang voor de deelnemer, toegang voor de meegekomen begeleiding en koffie/thee.

11.00 – 11.45 uur – Zwemmen

11.45 – 12.00 uur – Omkleden

12.00 – 12.30 uur – Koffie/thee in het sportcafé 

 

Inschrijven Zwemmen met dementie

Rolstoel nodig?

Extra begeleiding nodig?

Privacy policy